Kiseli kupus sa pasuljem i nanom

30/12/2017
"Kada spojimo dve omiljene bugarske gozbe u jedan pleh, nema šanse da rezultat ne bude više nego ukusan "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano199
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica srednje veličine
  • pasulj - 200 g, iz konzerve
  • ulje - 6 supenih kašika
  • brašno - 1 ravna supena kaška
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so - 1 ravna kašičica
  • nana - listići
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus sitno isecite. Stavite u šerpu, prelijte sa 2 šolje vode, 2 supene kašike ulje i kuvajte 25 minuta sa 2-3 lista lovora.

Ocedite pasulj iz konzerve i dodajte u šerpu. U iganj sipajte preostalo ulje i ugrejte.

Sipajte brašno i promešajte na sekund, dodajte i alevu papriku i ponovo promešajte.

Sipajte jednu šolju tople vode, promešajte i sipajte u šerpu. Dobro promešajte sastojke, dodajte so ako je porebno.

Smanjite ringlu na četvrti stepen i ostavite da se kuva još 30 minuta. Servirajte sa iseckanim listovima sveže nane, prstohvatom bibera i toplom pogačom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti