Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kiseo kupus sa pasuljem i nanom

Kiseo kupus sa pasuljem i nanom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Kiseo kupus sa pasuljem i nanom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
30/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Kada spojimo dve omiljene bugarske gozbe u jedan pleh, nema šanse da rezultat ne bude više nego ukusan"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica srednje veličine
  • pasulj - 200 g, iz konzerve
  • ulje - 6 supenih kašika
  • brašno - 1 ravna supena kaška
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so - 1 ravna kašičica
  • nana - listići
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus sitno isecite. Stavite u šerpu, prelijte sa 2 šolje vode, 2 supene kašike ulje i kuvajte 25 minuta sa 2-3 lista lovora.

Ocedite pasulj iz konzerve i dodajte u šerpu. U iganj sipajte preostalo ulje i ugrejte.

Sipajte brašno i promešajte na sekund, dodajte i alevu papriku i ponovo promešajte.

Sipajte jednu šolju tople vode, promešajte i sipajte u šerpu. Dobro promešajte sastojke, dodajte so ako je porebno.

Smanjite ringlu na četvrti stepen i ostavite da se kuva još 30 minuta. Servirajte sa iseckanim listovima sveže nane, prstohvatom bibera i toplom pogačom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: