Hrskavi čips od krušaka

30/12/2017
"Majstorski nastup sa kojim ćete svima pomutiti um - pogledajte kako se pravi efikasan čips od krušaka "
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano221
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 1 komad
  • šećer - 150 g
  • voda - 150 ml
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite vodu sa šećerom na vatru. Čim provri i šećer se rastopi skinite i ostavite sirup da se ohladi.

2. Operite i osušite krušku. Isecite je na tanke kriške, nemojte je ljuštiti i izvadite semenke. Ručno bi bilo teško, zato koristite mašinu za sečenje. Pospite sokom od limuna da se ne ukuseli i ne potamni.

3. Potopite kriške u hladan sirup i ostavite da odstoji 10 minuta (mnogo je važno da ne stavljate u toplu ili vrelu tečnost, zato što se mogu raspasti i da se dobije kaša).

4. Za savršen rezultat će vam biti potreban silikonski kalup za rernu (pogledajte na slikama), ako nemate takav možete koristiti bilo kakav silikonski kalup ili pleh, dovoljno je da bude širok i da mogu da stanu kruške. Ni u kom slučaju nemojte koristiti kalup za pečenje zato šro će se zalepiti.

5. Pažljivo ocedite i poređajte čips preko silikonskog dela. Pecite/sušite u ugrejanoj rerni na 100 stepeni sat i po, nakon toga isključite rernu i ostavite ih unutra dok se ne ohlade. Najbolje je da odstoje jednu noć tako.

6. Korisite čip za hrskavo zadovoljstvo samostalno, ili kao lep dodatak ili dekoraciju uz razne deserte i kremove.

Neka vam je slatko!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti