Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Janija od povrća sa svinjskim mesom iz rerne

Janija od povrća sa svinjskim mesom iz rerne

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k330
Janija od povrća sa svinjskim mesom iz rerne
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
30/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Naša omiljena godišnja doba su jesen i zima, zato što nema komaraca i janije su najukusnije"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 40 g
  • mladi luk - 2 veze
  • praziluk - 2 struka
  • pečurke - 250 g, sveže
  • šargarepa - 1 komad
  • brašno - 1 supena kašika, puna
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 1 glavica
  • ljute paprike - 2 komada, suve
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male komade, operite i osušite. Ugrejte ulje i dodajte meso, pospite biberom po ukusu i pržite dok ne dobije zlatno braon boju, skinite iz posude i stavite na dno pleha.

Isecite šargarepu na kockice, pečurke na kriške, a praziluk i mladi luk krupnije.

Stavite iseckan luk u istu posudu, dodaje maslac, isečen na kockice i dinstajte poklopljene dok ne omekšaju. Na kraju dodajte brašno, paradajz pire i promešajte, na kraju dodajte alevu papriku i ponovo promešajte.

Skinite sa vatre i stavite povrće preko mesa. Očistite glavicu belog luka i dobro operite zajedno sa ljutim paprikama.

Stavite ih u pleh zajedno sa lovorovim listom, sipajte toplu vodu u pleh tako da pokrije meso i povrće.

Posolite jelo po ukusu i promešajte, stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 60 minuta dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: