Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Voćni Krem»Romantičan desert sa malinama i maskarponeom

Romantičan desert sa malinama i maskarponeom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Romantičan desert sa malinama i maskarponeom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 11
30/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
2
"Romantika je u malim znacima pažnje"

Potrebni sastojci

  • za krem maskarpone
  • maskarpone - 250 g
  • sveže mleko - 15 ml
  • vanila - 1 kesica
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • želatin - 2 lista oko 5 g
  • za smesu od malina
  • maline - 400 g, sveže
  • voda - 5 supenih kašika
  • šećer u prahu - 5 supenih kašika
  • sok od limuna - nekoliko kapljica
  • želatin - 4 lista oko 9 - 10 g
  • za dekoraciju
  • maline - 3 - 4 komada
  • bela čokolada - 20 - 30 g ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prvo prirmite beli krem tako što umutite maskarpone sa šećerom, vanilom i mlekom i stavite na tihu-umerenu vatru da se smesa ugreje, ali ne treba da provri. Mešajte dok se maskarpone ne rastopi i skinite sa vatre.

2. Natopite želatin prema uputstvu na pakovanju i stavite ga u toplu smesu (ne vrelu) i mešajte dok se ne rastopi.

3. Uzmite 2 odgovarajuće čaše, preporučuje se da budu sa visokim postoljem - koktel ili za vino, u koje može da stane oko 200-220 ml (ako imate manje, onda umesto u 2 stavite u 4). Stavite ih na nagnuto mesto, gde ne postoji opasnost da padnu i da se razbiju.

4. Kašikom ili malom kutlačom sipajte beli krem da pokrije oko 1 prst od dna (može i više, zavisi kako volite). Ostavite da se stegne.

5. Za smesu od malina sameljite voće u blenderu i odvojite od semenki ako želite. Pomešajte sa vodom, kapljicama limuna i šećerom - moežete dodati i više, ako volite slađe.

6. Stavite na slabu-umerenu vatri i pre nego što provri skinite. Ponovo potopite želatin prema uputstvu na pakovanju i sipajte ga u smesu, dobro promešate.

7. U čaše stavite sloj smese od malina i ostavite da se stegne i stvrdne. Tako stavljamo crvene i bele slojeve dok ne potrošite smese.

Između učvršćivanja jednog sloja i stavljanja drugog je potrebno da prođe vreme (zavisi da li vam je soba gladna ili topla, kao i kvalitet želatina). Zato ako dođe red da sipate sledeći, a on se stvrdnuo, prosto ga malo ugrejte, ali nemojte dozvoliti da provri.

Ako nemate mnogo vremena, pravite deblje slojeve dok ne potrošite smese, sve je pitanje mašte i vremena. Ja sam, naprimer, napravila dve čaše.

8. Stegnute kremove ukrasite celim svežim malinama i rendanom belom čokoladom.

Desert koji vredi uloženog vremena i pažnje, i predivan je način da obradujete i ostavite utisak na voljenu osobu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: