Prženi pipci od hobotnice

30/12/2017
"Koliko smo belog vina popili sa ovim pipcima, sramota nas je da priznamo "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano230
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • hobotnica - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • limun - 1 komad
  • ulje - 4 supene kašike
  • origano - ili drugi začini po izboru
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite hobotnicu tako što joj skinete kožu. Kuvajte je oko 30 minuta.

Za to vreme pripremite dresing od ulja, sitno iseckanog (ili pasiranog) belog luka, soli, bibera, polovinu isceđenog limuna i origana (začini po izboru).

Izvadite kuvanu hobotnicu i isecite joj pipke, prelijte dresingom i ostavite da se marinuje oko 60-90 minuta, posudu pokrijte folijom.

Začinjene pipke pržite (pecite) na običnom tiganju ili na gril tiganju (ja sma napravila na gril tiganju) oko 10-15 minuta.

Gotove pipke stavite na tanjir, prelijte ih preostalom polovinom limuna i servirajte.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija