Razvučena pita, mešena u mini pekari

02/01/2018
"Domaće pripremljena pita je uvek dobra ideja za doručak "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 275
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 350 ml
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
  • brašno - 600 - 700 g
  • za nadev
  • sir - 200 - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

U unutrašnjost mini pekare stavite sve tečne sastojke, šećer i so. Pokrijte brašnom i uključite na program testo. Ostavite da se unutra zamesi i kad čujete signal da je nadošlo, izvadite ga.

Oblikujte lopte veličine pesnice u poređajte i u namazan pleh. Odozgo ih pospite uljem (cilj je da se ne uhvadi korica dok nadolaze).

Uvijte u krpu i ostavite da dobro nadođe, da bi se lakše razvlačilo. Stavite prst u testo i ako lako ulazi onda je gotovo. Uzmite jednu loptu i razvucite je kao mekiku. Unutrašnjost treba da se providi.

Čim primetite da se to dešava ostavite listove na stolu i počnite pažljivo da vučete ivice testa dok ne postanu jednako providne kao i sredina. Odsecite krajeve testa nožem. Obilno pospite uljem i posle stavite nadev.

Uvijte u rolat i poređajte u namazan pleh. Na isti način uradite i ostalim loptama. Pecite na 200-220 stepeni dok ne porumeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija