Domaći medeni tartufi sa dražejima

30/12/2017
"Da li znate šta je najlepše kod domaćih bombona - možete ih pojesti sve i niko neće moći da vam zameri "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano144
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 paket
  • maslac - 60 g, mek
  • kakao - 2 supene kašike
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • tečna čokolada - 1 supena kašika
  • esencija - 1 komad, rum
  • sveže mleko - 50 ml
  • da se uvaljaju loptice
  • lešnici - 1 šolja, mleveni
  • čokoladne mrvice - 1 kesica
  • čokoladne dražeje
  • kakao
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks sitno ili sameljite u blenderu.

Sipajte u posudu, dodajte mekani maslac, šećer u prahu, med, tečnu čokoladu, kakao i esenciju ruma. Promešajte viljuškom da se sastojci pomešaju.

Dodajte sveže mleko, ali pola, promešaje i zamesite loptu od testa. Ako se smesa ne sakuplja i ako je suva dodajte preostalo mleko.

Testo treba da bude meko, ali da se ne lepi. Kidajte lopitce veličine oraha, spljeskajte dlanom i u sredinu stavite čokoladnu dražeju. Tako oblikujte sve tartufe.

Polovinu uvaljajte u krupno samlevene lešnike, drugu polovinu uvaljajte u čokoladne mrvice, a može i u kakao.

Ostavite u frižideru na jednu noć. Stavite u papirne korpice i servirajte. Ukusne, a u sredini hrskava dražeja koja pucka u ustima kao balončić.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti