Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečeni kiseo kupus Garnije

Zapečeni kiseo kupus Garnije

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Zapečeni kiseo kupus Garnije
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
30/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Kiseo kupus koji izgleda kao gurmanski izazov - probajte zapečeni kiseli kupus Garnije"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • luk - 1 glavica
  • sos od paradajza - 2 kašičice
  • krompir - 2 - 4 komada, mali
  • kobasica - 250 g dimljena
  • kobasica - 250 g sirova
  • svinjski file - 200 g, dimljen
  • slanina - 200 g
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - zrna po ukusu
  • aleva paprika - 2 - 3 kašičice
  • ljuta aleva paprika - krupnije mlevena
  • so - po ukusu
  • ulje - 60 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk i dinstajte ga sa malo soli u ugrejanom ulju na umerenoj vatri. Kupus isecite na tanke trakice i zajedno sa paradajzom, lovorovim listom i alevom paprikom stavite u luk.

2. Kuvajte kratko i sipajte vodu koliko da pokrije sastojke. Posolite i dodajte sirovu kobasicu i cele krompire i kuvajte dok kupus ne omekša i dok voda skoro potpuno ne ispari.

3. Prebacite u glinenu posudu i odozgo poređajte dimljeni file, slaninu i dimljenu kobasicu. Pospite tucanom paprikom.

4. Jelo pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne doibije lepu boju.

Napomena: Krompire možete skuvati posebno i staviti ih na kraju kad stavite da se peče, zato što ako se kuva sa kupusom, postoji mogućnost da naprsne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: