Pile sa pirinčem i patlidžanom u rerni

30/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3669
"Ispostavilo se da je najukusniji garnirung za patlidžan... pileće meso "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano275
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada, donji
  • pirinač - 1 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • beli biber
  • patlidžan - 2 komada, mali
  • luk - 1 srednja glavica
  • šargarepa - 1 komad, srednja
  • paradajz - 1 komad, srednji
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i skuvajte unapred batake da budu polugotovi. Oljuštite patlidžane, isecite ih na kocke, posolite i pokrijte ih vodom. Ostavite ih oko 20 minuta, da otpuste gorki sok. Operite ih i osušite.

Zagrejte ulje i dodajte sitno isečen luk. Zapržite dok ne postane zlatast i dodajte kockice patlidžana. Stavite isečenu na sitno šargarepu i oljušten paradajz isečen na parčiće. Propržite uz neprestano mešanje dok povrće ne omekša.

Operite pirinač veoma dobro i dodajte ga u povrće. Nastavite da pržite dok se pirinač ne izbistri. Začinite solju i biberom.

Zagrejte rernu. Sipajte nadev u odgovarajuću posudu za pečenje. Poređajte batake. Nalijte toplu vodu da prekrije pirinač (odnos prinač - voda je 1:2).

Pospite belim biberom i zapecite jelo dok voda ne uvri i ne ostane na masnoći. Gotovo jelo pospite peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti