Torta sa čokoladom i slatkom od jagoda

30/12/2017
"Omiljena torta malih i velikih - obradujte sve ukućane sa ukusnom tortom sa čokoladom i slatkom od jagoda "
Priprema35 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano154
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • brašno - 3/4 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • kakao - 1/2 šolje, nezaslađen
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1/2 šolje od 4.5 % mlečne masti
  • kafa - 1/2 šolje, neskafa, kuvana
  • ulje - 1/4 šolje
  • vanila - 1 komad, esencija
  • za krem
  • puding od vanile - 2 kesice
  • sveže mleko - 500 ml
  • bela čokolada - 100 g
  • tečna pavlaka - 400 ml, slatka
  • želatin - 1 kesica
  • slatko od jagoda - 4 - 5 supenih kašika
  • čokoladni ganaš
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • čokolada za kuvanje - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema čokoladne kore:
Tečne sastojke dobro promešajte i u njih dodajte suve sastojke. Dobro umutite mikserom. Ispecite dve kore prečnika 26 cm na 180 stepeni 35 minuta, sa ventilatorom.

Priprema krema:
Dve kesice pudinga skuvaje u svežem mleku. Zasladite po ukusu. Dobija se mnogo gust krem. Dok je još vreo u njega dodajte izlomljenu belu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Ostavite da se potpuno ohladi.

Pavlaku umutute na mekan krem i pomešajte sa hladnim pudingom, mešajte uz pomoć spatule.

Želatin potopite u 50 ml vode i kad nabubri savite na paru da se rastopi dok sirup ne postane providan. Dodaje malo po malo u dobijenu smesu.

Gotovkrem podelite na dva dela. U jedan deo dodajte slatko, možete staviti i malo crvene boje da bi boja bila intenzivnija, a drugi deo ostavite beo.

U kalup za torte sa ivicama koje se otvaraju stavite koru. Preko nje sipajte krem od jagoda, a nakon toga pažljivo sipajte i beli krem. Tortu stavite u frižider dok se ne stegne.

Nakon toga izvaditei prelijte čokoladnim ganašem, pripremljen tako što ugrejete pavlaku i pre nego što provri skinite sa vate i dodajte izlomljenu čokoladu, mešajte energično dok se ne rastopi i dok ne dobijete gladak sos. Ukrasite po želji.

slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti