Ćuftice sa belim sosom od svežeg i kiselog mleka

02/01/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2200
"Tajna ukusnih ćuftica je u sosu "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Spremala sam ćuftice sa belim sosom po mnogim receptima, ali ovaj je najuspešniji. Ako dodate i jednu zelenu salatu i čašu ledenog uza, biće još bolji.

Mleveno meso se mnogo dobro zamesi sa kašičicom soli, kašičicom aleve paprike, čubrom, jajetom, kriškom hleba natopljenom u vodi i oceđenim, i pirinčem. Oblikuje se 15-16 manjih ćuftica.

U šerpi sa litar i po posoljene vode se kuvaju isečeni na sitno luk, šargarepa, celer i peršun. Nakon što povrće omekša, u vreli bujon se spuštaju oblikovane ćuftice, uvaljane u brašno. Kuvaju se oko 20 minuta, izvade se, a bujon se pasira.

U dubokoj posudi se zagreva maslac i u njemu se na kratko zaprži brašno, postepeno se dodaje bujon, dok se energično meša da se ne stvore grudvice.

Jaja za sos se umute zajedno sa svežim i kiselim mlekom i dodaju se u smesu sa brašnom u mlazu, uz neprestano mešanje.

Dodaju se so, biber, sok i kora polovine limuna, menta. Ako je mnogo gusto dodaje se malo tople vode. Ćuftice se vraćaju u sos i kuvaju se 4-5 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija