Praznična slana torta od palačinaka sa domaćom ruskom salatom

02/01/2018
"Dajte nam samo povod, mi već znamo recept za prazničnu slanu tortu od palačinaka "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano272
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Priprema salate:
Oljuštite krompir i skuvajte ga. Kukuruz, jaja i šargarepu takođe skuvajte. Kisele krastavce isecite na kockice, takođe i špek salamu. Čim se krompir skuva, ostavite ga da se ohladi i isecite na kockice. Kukuruz se okomi.

Oljuštite jaja i izrendajte ih. Šargarepu isecite na kockice. Sve dobro promešajte, posolite po ukusu, dodajte majonez, lepo promešajte i ostavite u frižideru.

Priprema salate:
U posudi umutite jaja, nakon toga dodajte sveže mleko i dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte sodu i so i ponovo promešajte. Od smese ispecite palačinke u tiganju srednje veličine, ugrejanom na umerenoj temperaturi.

Priprema krema:
Pomešajte sve navedene sastojke za krem, lepo promešajte i ostavite u frižideru.

Priprema sastojaka za nadev:
Čajnu i i sremsku kobasicu isecite na polumesec, kisele krastavce izrendajte, masline isecite na krugove, ako su bez koštica ili na polumesec, ako su sa košticom. Kačkavalj izrendajte.

Sastavljanje torte:
Krem i salatu izvadite iz frižidera. Uzmite odgovarajući poslužavnik, stavite prvu palačinku, namažite je ruskom salatom i stavite drugu palačinku. Namažite topljenim sirom, pospite kačkavaljem, stavite čajnu i stavite sledeću palačinku, lagano odozgo pritisnite rukom da može da se slegne. Namažite je krem sirom, stavite kisele krastavčiće i stavie sledeću palačinku. Ređajte tako dok ne potrošite palačinke.

Ukras:
Ja sam odozogo namazala tortu kremom, sa strane sam zalepila rendane kisele krastavce, odozogo sam posula rendanim kačkavaljem. Stavila sam ivice crvene paprike, po ivicama sam napravila venac od crnih maslina, a u sredinu sam stavila ružu od crvene paprike sa maslinama.

Napravila sam i pečurke uz pomoć špek salame i maslina, a za listove crvene ruže sam koristika kiške čajne. Torta treba da odstoji jednu noć u frižideru. Idealna je kao predjelo za vašu prazničnu trpezu. Ide uz čašu belog vina.
Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti