Trouglovi sa pudingom od vanile

02/01/2018
"Trouglovi, koji se bukvalno tople u ustima "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano758
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • testo za kore
  • brašno - 280 g
  • voda - 140 g
  • so - 5 g
  • skrob - 8 g
  • šećerni sirup
  • šećer - 400 g
  • voda - 360 g
  • limunska kiselina - 1 g
  • za posipanje
  • maslac - 160 g
  • za krem
  • puding - 1 paket dr. Oetker
  • sveže mleko - 400 ml
  • čokoladna glazura - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Dodajte preostale sastojke i zamesite tvrdo testo. Ostavite testo da odstoji oko 20 minuta.

Podelite testo na lopitce, pospite brašnom i ostavite na oko 30 minuta. Pokrijte vlažnom krpom. Razvucite svaku loptu u krug.

Stavite po dve kore jednu na drugu, između namažite rastopljeni kravlji maslac. Savijte u traku širine oko 10 cm. Savijte dva kraja trake. Dobijeni pravougaonik savijte na dva dela da se dobije kvadtar. Odozgo poprskajte maslacem.

Presavijte ponovo na dva dela i oblikujte trougao. Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta. Ostavite trouglove da se ohlade, prelijte ih toplim šećernim sirupom i napunite ih pudingom, koji ste pripremili prema uputstvu na pakovanju.

Napunite trouglove uz pomoć šprica. Ukrasite čokoladnom glazurom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija