Torta od keksa sa filom od bundeve

02/01/2018
"Probajte i recite nam iskreno - da li želite još jedno parče, zato što je neodoljibog ukusa "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - braon i beli po jedno pakovanje
  • fill
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 5 - 6 supenih kašika
  • bundeva - 1/2 šolje na pire (skuvana)
  • maslac - 1 supena kašika
  • neskvik - 1 supena kašika
  • skrob - 1 paket od vanile
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • za posipanje
  • neskvik - 2 supene kašike
  • čokoladne dražeje - 1 paket
  • kafa - 200 g, kuvana, zaslađena
  • mlečna čokolada - 50 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte kocke bundeve, ocedite i viljuškom izgnječite na pire.

Ugrejte sveže mleko sa šećerom. Skrob pomešajte u posudi sa delom mleka na kašu i sipajte u vrelo mleko. Mešajte žicom dok se ne zgusne i skinite sa vatre.

Dodajte maslac, neskvik i pire od bundeve. Promešajte dobro da se sastojci pomešaju.

U pleh sipajte 3-4 supene kašike krema, odozgo poređajte red belog keksa, potopljenih na sekund u kafu. Nakon toga red keksa sa kakaom, pokrijte kremom, pospite neskvikom svki red.

Završite trećim redom belog keksa i krema.

Pospite rendanom mlečnom čokoladom i poređajte čokoladne dražeje.

Nakon što se ohladi 2-3 sata, isecite na komade.

Jednostavno i veoma ukusno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija