Praznični zalogaji sa guščijom džigericom

03/01/2018
"Prefinjen predlog za specijalne trenutke "
Priprema10 min.
Kuvanje7 min.
Ukupno17 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • guščija džigerica - 200 - 250 g, sveža
  • hleb - oko 5 - 6 tankih krišaka francuskog hleba
  • so - krupna, po ukusu
  • biber - po ukusu
  • slatko - po izboru (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Dobro ohladite guščiju džigericu i kad se stegne očistite od žilica po površini. Isecite je na komade od 2 cm i ostavite na sobnoj temperaturi da odstoji oko 20 minuta.

2. Pospite biberom i malo soli i pecite na suvom tiganju po jedan minut sa svake strane na jakoj vatri.

3. Ostavite na ubrusu ili u tanjru, prethodno ugrejanom u mikritalasnoj, da bi ostale tople džigerice. U delu masti, koju su pustile džigerice, zapecite hleb. On će upiti i biće mnogo ukusno.

4. Stavite na svako parče hleba guščiju džigericu i pospite krupnom solju i biberom, ako želite.

5. Zalogaje servirjate tople, možete ih odlično kombinovai sa karamelizovanim lukom ili slatkom po izboru (najbolje bi bilo od borovnica ili pomorandže, balsamiko sos je takođe dobra varijanta).

Odgovarajuće je za praznike.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti