Zapržen pileći file

03/01/2018
"Majstorski marinirano meso je dovoljno samo da se zaprži, da bi se dobilo ukusno kulinarsko remek-delo "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano485
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g
  • senf - 1 supena kašika
  • med - 1 supena kašika
  • ulje - 1/2 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pileći file na krupnije komade i stavljamo ih u posudu.

U drugoj posudi pomešamo med, senf, ulje i biber i mešamo viljuškom 4-5 minuta.

Dobijenu marinadu sipamo preko mesa i rukama dobro utrljamo da se svuda rasporedi po mesu.

Pokrivamo posudu providnom folijom i stavljamo na jednu noć u frižider (može i više vremena, 24 sata na primer).

Kad odlučimo da kuvamo meso, dobro je da ga izvadimo iz frižidera 20 minuta pre.

U tiganju ugrejemo masalc i pržimo meso dok ne dobje zlatnu boju sa svih strana, s vremena na vreme okrećemo.

Serviramo sa prilogom po izboru.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti