Ukusna penjurlija (tutmanik) sa maslinovim uljem

03/01/2018
"I mi možemo da pokažemo bakama kako se pravi odlična penjurlija sa maslinovim uljem, zar ne?"
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano200
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • kvasac - 10 g, suv
  • so - 1 supena kašika, ravna
  • šećer - 1 supena kašika, ravna
  • sir - 150 g
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Dodajte kvasac, so, šećer i maslinovo ulje. Sipajte mlaku vodu i zamesite meko testo. Ostavite testo da nadođe na toplim.

Izmrvite sir. Umutite jaja i dodjate ih u sir.

Nadošlo testo razvucite na kru. Stavite nadev i uvijte u rolat. Isecite rolat po sredini uz pomoć noža. Uvijte u oblik puža i stavite penjurliju u pleh sa dnom koje se ne lepi.

Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotova.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija