Šaran u paradajz sosu

03/01/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Šaran u paradajz sosu - smelo možete da kažete da riba pliva u svojim vodama "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano112
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 kg
  • mleveni paradajz - 1 litar, sos
  • limun - 1/2 komada
  • luk - 1 srednja glavica
  • pečurke - 4 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo šarana dobro. Posolimo ga i stavljamo u odgovarajuću posudu za pečenje. Sipamo malo ulja, sipamo paradajz i oko šarana stavljamo luk, šargarepu i pečurke.

Poređamo limun preko šarana, stavljamo malo ulja na paradajz (ja nisam stavila so, jer je bio slan domaći sok), prekrivamo folijom i pečemo dok ne bude gotovo.

Nako toga sklanjamo foliju, da se riba zapeče. Po želji mogu da se dodaju orasi i začini. Ponekad stavljam krompir u paradajz, bude veoma ukusno.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti