Pržene tikvice sa aromatičnim paradajz sosom

03/01/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Obožavamo pržene tikvice i sa mlečnim sosom, i sa belim lukom, ali sa ovim aromatičnim paradajz sosom su prosto neodoljive!"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano385
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada, srednje velike
  • paradajz - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so
  • aleva paprika
  • ulje - za prženje
  • čubar
  • brašno - za valjanje
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na odgovarajuće parčiće (kružiće, kriške), posolite ih ostavite da odstoje 15-20 minuta, dok ne puste sok.

Spremne tikvice ocedite i uvaljajte u brašno. Zagrejte ulje i ispržite dok ne postanu zlataste.

Ocedite na papiru za pečenje. Zagrejte oko 1 šolju ulja i izdinstajte sitno isečen luk. Dodajte alevu papriku i sitno isečen i oljušten paradajz.

Kuvajte dok se sos ne zgusne. Dodajte šećer i čubar i sitno iseckan beli luk.

Prelijte gotove tikvice paradajz sosom pre serviranja.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti