Zapečeno jelo sa tikvicama i šargarepom

03/01/2018
"Ukusno jelo za tren oka - kako da ga ne dodamo u omiljene "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano614
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • peršun - 1 veza
  • jaja - 4 komada
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • univerzalni začin - 1 supena kašika od povrća (domaći)
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i isečemo luk i tikvice na kockice, a šargarepu izrendamo.

U dubokom tiganju propržimo luk u masti, dodajemo šargarepu i sipamo malo vode da se dinsta. Tikvice sipamo u luk i šargarepu.

Dinstamo i njih oko 5 minuta. Stavljamo kiselu pavlaku, domaći univerzalni začin i deo peršuna.

Sve to promešamo dok se pavlaka ne rastvorii. Skidamo sa vatre i sipamo u pleh ili posudu po izboru.

Umutitmo jaja u blenderu i dodajemo u njih preostali peršun. Ovu smesu sipamo preko smese od tikvica. Stavljamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti