Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Slane korpice sa prepeličijim jajima i šparglama

Slane korpice sa prepeličijim jajima i šparglama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Slane korpice sa prepeličijim jajima i šparglama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 14
03/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
7
"Kad bi se pisale ocene za najlepše kulinarske ideje, ova bi definitno od nas dobila 10"

Potrebni sastojci

  • za korpice
  • brašno - 210 g
  • maslac - 75 g + za premazivanje kalupa (hladan)
  • voda - 3 supene kašike, hladna
  • so - 2 prstohvata
  • za nadev
  • špargle - 150 - 160 g, sveže, zelene
  • prepeličija jaja - 7 - 10 komada
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 50 ml (ili ulje)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pripremamo korpice tako što prosejemo brašno u posudu i u njega isečemo tvdi maslac na komade. Gnječimo prstima dok ne dobijemo mrvice i onda sipamo vodu i stavljamo so. Oblikujemo glatku loptu od testa i stavljamo u frižider na 20-30 minuta.

2. Tvrdi testo razvučemo na tanku (oko 1.5-2 mm) koru, na brašnom posutoj radnoj površini.

3. Pripremamo kalupe za mafine ili 7 vatrostalnih čaša. Namažemo ih malo i kalupom većeg prečnika isečemo krugove. Svaki od njih stavljamo u kalup, pritiskamo da se zalepi po zidovima i da se po ivicama ukovrdža da bi korpice bile lepše.

4. Pečemo na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne porumene, oko 10-12 minuta. Preporučemo da ih pazire, zato što je svaka rerna drugačija. Gotove korpice još ne odvajamo od kalupa.

5. Nadev pripremamo tako što očistimo špargle od tvrdih ivica u osnovi. Najbolje da to uradite rukama, a ne nožem - presavijte ih i tamo gde se slomi, počinje krti deo. Nožem ne možete tačno osetiti gde da isečete.

6. Špargle isečemo na komade, a vrh možete ostaviti duži da služi kao ukras. Pržimo/pečemo u maloj količini maslinovog ulja na jakoj vatri sa prstohvatom soli. Čim počne da dobija boju, smanjimo vatru i stavljamo beli luk, isečen na kriške. Kuvamo još minuta, nakon toga skidamo.

7. Punimo sa malo nadeva i razbijemo po jedno 1-2 jajeta. Posipamo preostalim maslinovim i malo soli i vraćamo korpice ponovo u rernu na kratko, dok jaja ne budu gotova.

8. Gotove korpice serviramo tople. Lako se vade iz gnezda, zato nije potrebno da čekamo da se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: