Paprike punjene zečijim mlevenim mesom

03/01/2018
"Omiljene punjene paprike, ali u ukusnijoj i aromatičnijoj varijatni sa zečijim mesom "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano71
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zečije mleveno meso - 500 g
  • paprike - 8 komada (velike)
  • pirinač - 1 šolja
  • čeri paradajz - 1 grančica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • čubar
  • nana
  • luk - 1 glavica
  • sok od paradajza - 1 šolja
  • peršun - 5 strukova
  • ulje
  • so
  • za sos
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 4 supene kašičice
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo isecite zečije meso, nakon toga ga ostavite da se lepo ocedi i sameljite na mašinici sa malo slanine. Ako nemate slaninu treba da dodate više ulja prilikom prženja.

Očistite semenke od paprika, propžite luk sa mlevenim mesom, dodajte alevu papriku i pirinač. Pržite tako nekoliko minuta, nakon sipajte sok od paradajza i malo vode.

Kad provri sve i pirnač bude polukuvan, dodajte isečeni čeri paradajz i peršun.

Smesom napunite paprike, stavite ih u pleh i sipajte 2 šolje vode. Pecite rerni dok se ne zapeče, možete ih okrenuti da se zapeku sa obe strane.

Umutite jaja sa mlekom i brašnom, kad izvadite iz rerne, izvadite 2 paprike da bi bilo mesta i da biste lakše uzeli bujon i da pomešate sa mlečnom smesom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti