Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Lisnate Pogačice»Pogačice od lisnatog testa sa kremom, bananama i topingom od jagoda

Pogačice od lisnatog testa sa kremom, bananama i topingom od jagoda

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Pogačice od lisnatog testa sa kremom, bananama i topingom od jagoda
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
04/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
15
"Svako može da jedne raskošne pogačice od lisnatog testa, ali da li može svako da ih pripremi? Probajte"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • toping od jagoda
  • sveže mleko - 600 ml
  • skrob - 1 kesica, od vanile
  • banane - 2 komada
  • maslac - 125 g
  • kondenzovano mleko - 100 ml
  • šećer - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Razvucite testo i isecite ga na pravougaonike. Poređajte ih u pleh za pečenje, obložen papirom za pečenje.

Pecite dok ne dobije braon boju u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite pleh iz rerne i ostavite ih da se ohlade.

Ugrejte sveže mleko u posudi za kuvanje, prethodno odvojte 1/2 šolje. Sipajte skrobu odvojeno mleko i mešajte dok se potpuno ne rastvori.

Dodajte šećer u mleko i lagano sipajte rastvoreni skrob. Mešajte neprestano žicom dok se krem ne zgusne i skinite posudu sa vatre.

Ostavite na kratko da se ohladi. Dodajte mekani maslac i mutite mikserom dok ne dobijete mekan krem. Dodajte kondenzovano mleko i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Dodajte sitno iseckane banane i promešajte. Pažljivo isecite pogačice od lisnatog testa oštrim nožem po i dužini po sredini.

Napunite ih kremom i poređajte u odgovarajući poslužavnik. Prelijte ih obilno topingom od jagoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: