Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni Sir»Kamamber sa pečenim patlidžanom

Kamamber sa pečenim patlidžanom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Kamamber sa pečenim patlidžanom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
04/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Uživajte u prefinjenom ukusu ovog predjela u društvu vama dragih ljudi. Samo će vam tako veče biti savršeno"

Potrebni sastojci

  • kamamber - 130 g
  • patlidžan - 500 g
  • luk - 3 struka, mladi
  • beli luk - 3 struka, mladi
  • peršun - 3 grančice
  • mirođija - 3 grančice
  • čeri paradajz - 3 komada
  • maslinovo ulje
  • jabukovo sirće
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžan i pecite ga u ugrejanoj rerni dok ne bude gotov, isecite ga i ocedite gorak sok.

Očistite luk i beli luk. Sino iseckajte beli luk, luk, mirođiju i peršun.

Pomešano povrće začinite solju, jabukovim sirćerom i maslinovim uljem.

Sir isecite popreko, da napravite tri koluta.

U odgovarjauće tanjire za serviranje stavite od smese od povrća, nakon toga parče kamambera, odozgo ponovo smesu od povrća i završite dekoracijom od čeri paradajza. Servirajte kao predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: