Vegetarijanski paj sa marmeladom od šljiva

04/01/2018
"Kada govorimo o pajevima, da znate da smo raspoloženi da ih jedemo u svako doba "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • šećer - 100 g, od šećerne trske
  • maslac - 80 g, od suncokreta (može i ulje)
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • pirinčano sirće - 2 supene kašike
  • kora od limuna - od jednog limuna
  • marmelada od šljiva
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Napravite udubljenje i dodajte maslac i koru od limuna. Zamesite testo dok ne dobijte mekanu i kompaktnu loptu.

Uvijte testo u list od folije i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta. Gotovo testo razvucite i stavite u odgovarjaući pleh, oblikujte paj.

Poravnajte ivice uz pomoć viljuške. Namažite ravnomeran sloj marmelade. Od ostatka testa napravite loptice i stavite odozgo.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-30 minuta, proveravajte rernu. Paj je gotov kad dobije zlatnobraon boju. Ostavite da se potpuno ohladi pre konzumiranja.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti