Tikvice sa pirinčem i kačkavaljem iz rerne

05/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj151523
"Od svih ukusnih recepata sa tikvicama, ovaj je definitivno najukusniji "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano189
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i tikvice očistite i isecite na komadiće. Ulje zagrejte u šerpi, propržite luk i tikvice oko 3-4 minuta. Dodajte oprani pirinač i pržite dok ne postane staklast.

Sipajte 3 šolje vruće vode, posolite, dodajte biber i sitno iseckanu mirođiju. Prebacite u tepsiju, pecite u rerni na 180 stepeni, dok voda ne ispari i pirinač ne omekša.

U činiji umutite jaja sa kiselim mlekom i 1 kašikom brašna. Prelijte jelo i pecite dok se ne uhvati zlazna korica.

Izvadite jelo i posipajte preko rendani kačkavalj, a on će se sam otopiti. Preko posipajte sitno iseckan svež peršun i poslužite.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija