Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Tikvice sa pirinčem i kačkavaljem iz rerne

Tikvice sa pirinčem i kačkavaljem iz rerne

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Tikvice sa pirinčem i kačkavaljem iz rerne
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
05/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Od svih ukusnih recepata sa tikvicama, ovaj je definitivno najukusniji"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 500 g
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 4 kašike
  • luk - 1 glavica
  • so - po želji
  • biber
  • kačkavalj - 60 g
  • peršun
  • mirođija
  • preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i tikvice očistite i isecite na komadiće. Ulje zagrejte u šerpi, propržite luk i tikvice oko 3-4 minuta. Dodajte oprani pirinač i pržite dok ne postane staklast.

Sipajte 3 šolje vruće vode, posolite, dodajte biber i sitno iseckanu mirođiju. Prebacite u tepsiju, pecite u rerni na 180 stepeni, dok voda ne ispari i pirinač ne omekša.

U činiji umutite jaja sa kiselim mlekom i 1 kašikom brašna. Prelijte jelo i pecite dok se ne uhvati zlazna korica.

Izvadite jelo i posipajte preko rendani kačkavalj, a on će se sam otopiti. Preko posipajte sitno iseckan svež peršun i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti