Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle s jabukama, paprikama i bosiljkom

Svinjske šnicle s jabukama, paprikama i bosiljkom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5105k442
Svinjske šnicle s jabukama, paprikama i bosiljkom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
05/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Verujete li u ljubav na prvu šniclu ili da vas ponovo pozovemo u goste?"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada
  • jabuke - 2 komada, slatko - kisele
  • beli luk - 1 čan
  • paprike - 2 komada
  • bosiljak
  • sok od limuna - 1 kašika
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • luk - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite šnicle solju i biberom. Očistite luk i beli luk od ljuski i isecite na sitno. Očistite jabuke od sredine i kora i isecite ih na kocke. Pospite sokom od limuna. Očistite paprike od semenki i isecite ih na lente.

Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u odgovarajućem tiganju. Zapržite dok šnicle ne postanu zlataste sa obe strane 4-5 minuta.

Gotove šnicle stavite u drugu posudu i prekrijte ih folijom dok pripremate ostale namirnice.

U tiganj, u kome ste pržili meso, stavite još 2-3 kašike maslinovog ulja. Dodajte beli luk i luk i propržite. Stavite paprike i jabuke i pržite oko 3-4 minuta uz neprestano mešanje, pazeći da se povrće ne preprži i ne omekša previše.

Na kraju vratite ponovo šnicle u tiganj i promešajte. Prelijte sokom od šnicli. Nakon otprilike minut sklonite jelo sa ringle. Pospite listićima bosiljka.

Servirajte šnicle preko kanapea od povrća i jabuka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: