Pečena jaretina sa sitnim lukom i šargarepama

06/01/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik2200
"Kada je reč o mesu, ne brzajte. Najukusnija mesna jela se obavezno peku na tihoj vatri!"
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano54
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 3 kg
  • luk - 500 g, mali
  • šargarepa - 300 g
  • nana - sveža
  • so
  • univerzalni začin - za meso
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na odgovarajuće parčiće. Začinite solju, alevom paprikom i začinima. Poređajte meso u odgovarajuću posudu za pečenje.

Oljuštite mali luk i dodajte ga u meso, ali ga ne secite. Očistite šargarepe i isecite ih na krugove. Stavite i njih u meso. Ugurajte grančice sveže nane. Nalijte oko 2 šolje vode.

Uvijte posudu za pečenje čvrsto debelom folijom.

Pecite jareće meso na tihoj vatri oko 3 sata. Ako se jelo peče u rerni na drva - ukus je prosto neodoljiv.

Meso je gotovo kada se odvaja slobodno od kostiju.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija