Medenjaci sa glazurom

07/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Ukusni u svako doba godine, ali su za Božić obavezni "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano349
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • maslac - 60 g
  • jaja - 1 komad + 1 žumance
  • med - 3 kašike, tečan
  • šećer u prahu - 150 g
  • začini - 1 kašičica (cimet, đumbir, kardamon i kakao)
  • soda - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • glazura od belanceta
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte sa šećerom u prahu. Napravite udubljenje u sredini i u njega stavite umućeno jaje i žumance, med, komadiće maslaca, začine i sodu sa sirćetom.

Zamesite glatko testo. Pokrijte ga plastičnom folijom i stavite u frižider da odstoji 30 minuta.

Nakon toga ga razvijte u koru debljine 6-7 mm, pa metalnim kalupima isecite medenjake.

Pecite u tepsiji sa papirom za pečenje u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Izvadite odmah čim krajevi porumene.

Kada se medenjaci ohlade, ukrasite ih glazurom od belanaca.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti