Garnirane pogače sa mlevenim mesom i gaudom

07/01/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3792
"Toliko su tople i meke ove pogače, da odmah zaboravljamo na dijete i pohlepno ih napadamo "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano537
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • kvasac - 7 g, suvi
  • so - 2 kašičice
  • ulje - 4 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • mleveno meso - 250 g
  • peršun
  • gauda
  • paprike - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i oformite udubljenje. Sipajte kvasac, dodajte i šečer, so i ulje.

Dodajte postepeno mlaku vodu i promešajte sastojke. Nalijte neophodnu količinu vode, dok se ne dobije elastično testo koje vam se ne lepi po rukama.

Oblikujte testo u loptu i pokrijte ga najlon folijom. Ostavite ga na toplom, da udvostruči obim i naraste.

Podelite testo na 4 lopte. Razvijte lopte u pogače.

Namažite svaki pogaču mlevenim mesom, a odozgo naređajte parčiće paprike.

Poređajte pogače u posudu za pečenje postavaljenu papirom i ispecite u zagrejanoj rerni do 200 stepeni.

Pre nego što pogače budu gotove, pospite obilno narendanom gaudom i dopecite.

Gotove pogače pospite svežim peršunom pre nego što poslužite.

Konzumirajte tople.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti