Božićna jelkica od testa

08/01/2018
"Super ukusna jelkica, koju ćemo sa zadovoljstvom podeliti sa vama "
Priprema50 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno95 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 180 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 5 g
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 50 g
  • brašno - oko 500 g
  • so - 1 kašičica
  • spanać - 250 g, zamrznut
  • sir - 150 g
  • za ukras
  • seme maka
  • nar - zrna
  • čeri paradajz
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite ugrejano mleko, šećer i kvasac. Ostavite smesu na 10 minuta da kvasac nadođe.

Nakon toga u nju dodajte jedno celo jaje i belance drugog, mekani maslac, prosejano brašno i so. Zamesite meko testo koje se ne lepi i ostavite na toplom u namazanoj posudi, pokriveno krpom ili folijom, dok se ne udvostruči.

U drugoj posudi pomešajte spanać i mrvljeni sir.

Nadošlo testo stavite na brašnom posutu radnu površinu i razvucite na pravougaonu koru. Smesu od spanaća sira rasporedite na testo. Koru uvijte u rolat i isecite na 16 jednakih delova.

Dobijene rolate poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje u oblik jelke i namažite umućenim žumancem drugog jajeta. Nakon toga ukras, to zavisi od vaše mašte.

Ja sam posula semenom maka za venčiće i stavila zrna nara. Jelku ostavite na 15 minuta da odstoji i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.

Kad sam je izvadila odlučila sam da nešto fali od nakita, pa sam dodala kriške paradajza i svež peršun.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija