Kiflice sa marmeladom od šipka

08/01/2018
"Klasične, stilske i toliko ukusne - kako čovek da ih ne pojede dok su tople "
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano439
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 - 1.2 kg
  • jaja - 5 komada
  • kvasac - 1 komad, može i suvi
  • sveže mleko - 500 g
  • ulje - 120 ml
  • susam - ili seme maka
  • marmelada od šipka
  • sirće - 1 - 2 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte malo mleko i u njemu rastvorite kvasac. Napravite udubljenje u brašnu i u njega sipajte mleko, a nakon toga dodajte jaja - ostavite jednu žumance u čašu.

Sipajte ulje i zamesite meko testo. Ostavite na toplom da odstoji oko 30-40 minuta. Nakon toga premesite testo i podelite na 4 lopte.

Jednu po jednu razvucite na debljinu od 1 cm. Nakon toga secite na trouglove. U svaki trougao stavite po jednu kašiku marmelade od šipka. Uvijte u kiflice.

Obložite pleh papirom za pečenje i na njega poređajte kiflice. Ostavite na 15 minuta na toplom da odstoje.

Preostali žumance umutite sa 1-2 kapljice sirćeta i 1 kašičicom ulja. Tom smesom namažite kiflice. Na kraju pospite semenom susama ili semenom maka, a možete i sa obe.

Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti