Slane milibrot kiflice, mešene u mini pekari

08/01/2018
"Uključite i mini pekaru da pomogne u pravljenju doručka, neće biti potrebno da sve pravite sami "
Priprema90 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno210 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano145
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 210 ml
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1/3 šolje
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1 supena kašika
  • brašno - 600 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • za nadev
  • kačkavalj - 100 g
  • sir - 100 g
  • kobasica - 100 g
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za testo stavite u mini pekaru po navedenom redu i tačnoj gramaži. Moja mini pekara je Tefalova i biram program 6 za 1 kg hleba.

Kada završi funkcija za nadolaženje testa, izvadite ga iz mini pekare i na brašnom posutoj radnoj površini podelite testo na 2 dela.

Svaki od njih razvucite na krug i isecite na 10 trouglova. Sastojke za nadev prethodno izrendajte u posebne činije.

Malom kašikom stavljajte od nadeva na široki deo trouglova i umotajte ka užoj strani.

Kiflice poređajte u širok pleh, obložen papirom za pečenje, na razmaku jedna od druge. Namažite umućenim žumancem i pospite susamom.

Staivte u hladnu rernu /dok se ugreva, kiflice nadolaze/ i ugrejte na 200 stepeni, pecite dok ne dobiju zlatnu boju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija