Riblja pašteta sa leblebijom

09/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Perfektan namaz, a na vama je da izmislite povod da ga napravite i pozovete prijatelje sa kojima ćete uživati "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano243
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tunjevina - 200 g ili file skuše iz konzerve
  • leblebija - 75 g, iz konzerve
  • majonez - 50 g
  • kisela pavlaka - 30 g
  • maslac - 30 g ili maslinovo ulje
  • kapar - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • konjak - 1 kašika
  • peršun - 1 kašika, iseckan
  • so
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro ocedite tunjevinu i leblebije. Stavite ih zajedno u blender, zajedno sa majonezom, mekim maslacem, kaprom, sokom od limuna i konjakom.

Sameljite, dok ne dobijete konzistenciju paštete.

Začinite peršunom, solju i biberom.

Paštetu poslužite na prepečenom hlebu ili brusketima.

Pre serviranja, trebalo bi da se čuva u frižideru u činiji prekrivenom folijom, koja će joj čuvati svežinu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti