Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Malo bolja musaka

Malo bolja musaka

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
1103334137
Malo bolja musaka
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 6
09/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Postoji musaka, ali postoji i malo bolja musaka i od sada samo nju pripemamo"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • sir - 100 - 150 g
  • biber
  • so
  • ulje
  • voda
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • mleko - 200 ml
  • soda - 1 prstohvat
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistite od ljuske i isecite na komase srednje veličine. U duboki tiganj sipajte veoma malo ulja i u njemu propržite luk.

Čim omekša dodaje i mleveno meso. Promešajte i pržite dok mleveno meso ne dobije zlatnu boju i ne izmrvi se.

Pospite biberom i solju i ponovo promešajte. Krompir oljuštite i isecite na kockice.

Stavite u namazan pleh i preko njih pospite izrendan ili izmrvljen sir. Na vrh stavite mleveno meso. Sve prelijte vodom, koliko da pokrije krompir. Pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne ispari sva voda.

Nakon toga u posudi umutite jaja i dodajte mleko i sodu. Sodu prethodno pomešajte sa mlekom.

Ovom smesom prelijte krompir ii vratite pleh u urernu na još 10-12 minuta. Nakon toga isključite rernu.

Izrendajte kačkavalj i njime pospite musaku. Nakon toga ponovo vratite u toplu rernu da se kačkavalj rastopi i porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: