Marinirana palamida sa sosom

09/01/2018
"Neverovatno meze, koje će saznati ne samo jednu ili dve prijateljske tajne "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • palamida - 3 - 4 komada
  • lovorov list
  • piment - zrna
  • morska so
  • biber - u zrnu
  • ulje
  • sok od paradajza - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu od unutrašnjosti, odvojite glavu, rep i peraja.

Na svakom parčetu ribe očistite stomak, operite od krvi tekućom vodom.

Poređajte u duboku posudu, tako da riba bude pokrivena salamurom, koju pripremate od soli i vode.

Pritisnite tanjirom da budete sigurni da je riba potpuno potopljena u salamuru.

Palamidu isecite na kriške debljine oko 1 cm i spremna je za ređanje u tegle.

Ugrejte ulje, ostavite da se potpuno ohladi i onda prelijte palamidu.

Na dno sipaje malo ulja, kriške palamide poređajte i dodajte 1-2 zrna pimenta, 3-4 zrna bibera i 2-3 lovorova lista i sok od paradajza.

Ostavite tako 4-5 dana i onda konzumirajte.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija