Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Mafalda sa tikvicama i sirevima

Mafalda sa tikvicama i sirevima

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k442
Mafalda sa tikvicama i sirevima
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
09/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Aromatično zapečeno jelo sa testeninom - omiljeni recept cele porodice"

Potrebni sastojci

  • mafalda - 300 g, testenina
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • topljeni sir - 100 g
  • gauda - 100 g
  • parmezan - 50 g
  • so
  • tikvice - 1 komad, srednje veličine
  • prezle - da se uvalja
  • maslinovo ulje - za posipanje
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu u vreloj vodi u koju ste stavili kašičicu soli i jednu supenu kašiku maslinovog ulja.

Gotovu mafaldu ocedite i operite hladnim vodom da se ne lepi. Isecite tikvice na trakice. Posolite i ostavite da se ocedi voda. Uvaljajte komadiće tikvica u prezle i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i posut maslinovim uljem. Pospite origanom i pecite dok ne dobiju zlatnu boju u ugrejanoj rerni.

Stavite testeninu u odgovarajući pleh za pečenje. Prelijte pavlakom, poređajte komadiće topljenog sira, a odozgo pečene tikvice. Pospite parmezanom.

Pecite u ugrejanoj rerni oko 10-12 minuta.

Pre nego što bude gotovo pospite izrendanom gaudom i pecite dok se ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: