Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa sa Sirom»Ekonomična čorba sa sirom i prazilukom

Ekonomična čorba sa sirom i prazilukom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k102
Ekonomična čorba sa sirom i prazilukom
Fotografije: Vannq88
1 / 2
09/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Trikovi iz starih teftera - ukusna i veoma ekonomična čorba, koju će svi ukućani obožavati"

Potrebni sastojci

  • sir - 200 g, mrvljeni
  • praziluk - 3 struka
  • ulje - 4 kašike
  • peršun - 2 - 3 struka, svež
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • kiselo mleko - 1 šoljica
  • jaja - 1 komad, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i sitno iseckajte praziluk. U ulju i malo vode, sa biberom, solju i prstohvatom aleve paprike prodinstajte praziluk. Kada omekša i ostane samo ulje, posipajte brašno i propržite.

Spajte 4 - 5 šolje tople vode i dodajte izmrvljeni sir. Ostavite čorbu da se kuva 10 - 15 minuta.

Možete doliti još vode, ako je potrebno. Dodajte sitno iseckan sveži peršun. Zapržite čorbu sa umućenim jajetom i kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: