Božićne hrskave granola štanglice

10/01/2018
"Zdrave, zasićujuće štanglice sa mirisom Božića "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zdrave, zasićujuće štanglice sa mirisom Božića.

U odgovarajućoj posudi pomešajte maslac od kokosa (2 supene kašike), med, ekstrakt vanile, semenke, ovsene pahuljice, suvo grožđe, brusnice i prstohvat soli. Sitno isecite kajsije. Zapecite bademe i sameljite ih sitno. Dodajte u preostale sastojke i dobro promešajte smesu.

U kaseroli ugrejte urme sa vodom, u koju dodajete aromatične začine - cimet, đumbir i karanfilić. Smesa se krčka oko 3-4 minuta.

Kad se ohladi sameljite, dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte pire od urmi u preostale sastojke i mesite rukama. Rernu prethodno ugrejte na 180 stepeni.

U mali pleh stavite papir za pečenje. Namažite ruke preostalim kokosovim masalcem (1 1/2 supene kašike) i ravnomerno rasporedite smesu, dobro pritisnite ka dnu pleha.

Pecite oko 25-30 minuta dok ne dobije lepu zlatnu boju. Kad hrskave štanglice budu pečene, ostavite da se ohlade.

Isecite ih na male pravougaonike i uživajte u hrskavim i slatkim, mirisnim granola štanglicama. Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti