Hačapuri iz Tbilisija

10/01/2018
"Otišli smo čak do Jermenije da bismo vam doneli autentični recept za hačapure! Neka vam je slatko "
Priprema35 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno55 min.
Porcije9
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano827
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • maslac - 1 supena kašika, biljni
  • kačkavalj - 400 g
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

U sveže mleko dodajte 1 jaje, šećer, so i ulje. Prosejte 2 šolje brašna (1 šolju ostavite za mešenje), dodajte sodu, promešajte i dodajte mlečnu smesu.

Umesite meko testo i posipajte brašno (testo ne treba mnogo da se lepi po rukama, ali i ne treba da bude mnogo tvrdo, zato što će hačapuri biti žilavi).

Gotovo testo pokrijte krpom i ostavite da odstoji. Izrendajte kačkavalj krupnije, dodajte jedno jaje i promešajte - nadev je gotov.

Testo oblikujte u rolat. Rolat isecite na 9 delova. Od svakog parčeta testa oblijujte tanku piticu. Stavite nadev u centar po 1-2 supene kašike.

Sakupite ivice ka centru i učvrstite ih. Dobijenu loptu ponovo razvucite, ali ne mnogo tanko i pritiskajte jako. Po želji možete namazati žumancem.

Pecite hačapure u ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju. Gotove hačapure obilno namažite maslacem.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija