Aromatične milibrot kiflice

10/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj155523
"Garantujemo vam da je aroma ovih milibrot kiflica mnogo privlačnija od Šanel №5"
Priprema60 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno110 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano258
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 2 šolje
  • maslac - 150 g
  • vanilin šećer - 2 - 3 kesice
  • rum - 2 kašike
  • kvasac - 1 kocka
  • kora limuna
  • šećer - 2 šolje + za posipanje
  • brašno - 700 - 800 g
  • žumanca - 1 za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac razmutite sa šljom mlakog mleka. Dodajte 2-3 kašike brašna, 2 kašike šećera i so. Kada kvasac naraste, dodajte jaja koja ste pomešali sa šećerom, preostalo mlako mleko i otopljeni maslac, rum i vanilin šećer.

Dodajte narendanu koru limuna. Promešajte smesu i polako dodajte brašno, tako da u početku mešate kašikom, a zatim da mesite.

Zamesite meko i glatko testo. Premažite maslacem i pokrijte. Ostavite ga da naraste /oko 2-3 sata/.

Dobijeno testo podelite na lopte. Lopte razvijte u kore, pa svaku koru isecite na trougao i uvijte u kiflice. Premažite žumancetom i posipajte preko šećerom.

Ostavite kiflice da narastu i udvostriče veličinu. Pecite ih u rerni sa umerenom temperaturom dok ne budu gotove.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija