Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus na turski način

Humus na turski način

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
29667101
Humus na turski način1 / 4
11/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
6
"Ovo nije običan namaz, ovo je humus - lagan i aromatičan! Probajte!"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 250 g
  • ulje susama - 4 kašike
  • limun - 2 komada, isceđen sok
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebiju potopite u tuplu vodu i tako da prenoći. Sledećeg dana je operite i skuvajte u dosta vode.

Ocedite je, a po želji možete ukloniti ljuspe i ispasirati, tako da dobijete pire. Dodajte ulje susama, sok od limuna i so.

Dobro promešajte i dosipajte malo bujona od leblebije, ako vam izgleda previše gusto.

Rasporedite humus u činije i prelijte maslinovim uljem, pa zatim preko posipajte alevu papriku i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: