Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Popova janija sa suvim šljivama

Popova janija sa suvim šljivama

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
2033571840
Popova janija sa suvim šljivama
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 3
11/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Kad ste rekli klasika - da li postoji neko ko nije probao ovu jedinstvenu popovu janiju sa suvim šljivama?"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 80 g
  • luk - 5 glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • suve šljive - 15 komada
  • paprika - 5 komada, suve
  • brašno - 2 supene kašike
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • čubar - suv
  • ulje - 1/3 šolje
  • crno vino - 1/2 šolje
  • voda - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na ivice, pržite ga u ulju. Prebacite ga u šerpu, sipajte vino, dospite vodu da pokrije meso. Začinite lovorovim listom i biberom. Dinstajte 30 minuta.

Luk isecite na polumesec, beli luk odvojite na čenove - nemojte ih ljuštiti. Dinstajte zajedno dok potpuno ne omekšaju.

Sipajte brašno, kad se malo zaprži, dodajte paradajz pire i alevu papriku. Dodajte meso sa bujonom iz dinstanja.

Na kraju stavite šljive i paprike, isečene na dva dela. Jelo začinite ostalim začinima i dinstajte na tihoj vatri oko 15 minuta. Ako je potrebno sipajte malo vode ili bujona.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: