Bataci sa pirinčem iz rerne

11/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Niste ni kročili u kuhinju? Nema problema - ovaj recept je samo za vas "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano993
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada, celi
  • pirinač - 200 g
  • ulje - 7 kašika
  • šargarepe - 2 komada
  • peršun - 1/2 veze
  • luk - 1 glavica
  • šareni biber - 1 prstohvat
  • bujon - 1 kocka, pileći
  • so - po želji
  • kari - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Batake isecite, operite i stavite da se kuvaju.

Kada provre, isipajte prvu vodu i sipajte novu, pa ih kuvajte dok ne budu polukuvani. Za to vreme isecite šargarepu i luk na male kockice.

Stavite ih u ulje i pržite oko 5 minuta, pa im zatim dodajte kocku bujona, sitno iseckan peršun, šareni biber, so, kari i pirinač, koji ste prethodno oprali.

Pržite još 3 - 4 minuta. Kada su bataci polugotovi, sklonite ih sa vatre i pirinač isipajte u tepsiju, a preko njega poređajte batake.

Sipajte 3 šolje bujona, gde se kuvalo pile, a ako ne bude dovoljno, sipajte i malo vode sa česme.

Stavite da se sve peče u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni sa ventilatorom. Kada ostane malo vode, isključite rernu i ostavite tepsiju unutra, dok jelo ne upije vodu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti