Milibrod kiflice sa čokoladom

11/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj123023
"Nema niša ukusnije od domaćih kiflica. Kakav god nadev da stavite, čokoladu ili slatko, rezultat je uvek i više nego odličan"
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije40
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano304
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac razmutite u 1 šolji svežeg mleka sa kašikom brašna i malo šećera. Promešajte i ostavite da naraste. Prosejte 500 g brašna i dodajte mu kvasac, jedno po jedno jaje, preostali šećer i koru limuna.

Dodavajući još brašna i masti u nekoliko navrata, zamesite srednje meko testo. Ostavite ga na toplo mesto da naraste. Od njega uzimajte lopte veličine manje pesnice i razvijte ih u tanku koru.

Koru isecite na omanje komade, kao za picu. U svaki trougao stavite parče čokolade i uvijte u kiflicu. Poređajte ih u tepsiju i ostavite ih da ponovo narastu.

Premažite ih umućenim žumancetom sa malo ulja i stavite da se ispeku u rernu sa umerenom temperaturom, dok ne budu gotove.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija