Oslić sa krompirom i paprikama iz rerne

11/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Magičan i ukusan predlog za one koji znaju koliko je važno da se jede riba "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 040
  • Pregledi tokom meseca63
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oguljen i opran krompir isecite na tanke kolutiće, a paprike na sitno.

Nauljajte tepsiju maslinovim uljem i poređajte krompir, tako da svaki kolut se naslanja na prethodni. Posipajte preko ruzmarin, biber, so i malo maslinovog ulja. Preko poređajte iseckane paprike.

Posolite prshotvatom soli i ponovo kapnite nekoliko kapi maslinovog ulja. Pecite na 180 stepeni oko 20-30 minuta.

Ribu premažite maslinovim uljem. Izvadite tepsiju sa krompirom i preko poređajte filete ribe. Posipajte prstohvat soli i vratite u rernu još 10 minuta.

Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i dodajte tanko iseckane čenove belog luka. Nakon sekunde sklonite sa vatre i dodajte iseckan vlašac. Sačekajte da se malo ohladi i dodajte sok od limuna.

Dobijenim sosom prelijte ribu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti