Čokoladni tartufi sa mirisom ruma

12/01/2018
"Mekano i nežno, kao dodir voljene osobe "
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano219
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crna čokolada - 400 g, izlomljena
  • slatka pavlaka - 200 ml, za mućenje
  • kakao - 40 g
  • rum - 1 supena kašika ili esencija ruma
  • instant kafa - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pavlaku na vatru dok ne počnu da se stvaraju balončići po ivicama posude (nemojte ostaviti da provri skroz).

U duboku posudu stavite izlomljenu čokoladu, kafu i rum. Preko sipajte vrelu pavlaku i ostavite nanekoliko minuta, posle mešajte dok ne dobijete homogenu i sjanu smesu.

Ostavite u frižideru da se stegne (bar 2 sata), nakon toga rukama oblikujte loptice veličine oraha i uvaljajte ih u kakao.

Čuvajte u frižideru.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti