Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Rolat sa pečenim jabukama

Rolat sa pečenim jabukama

K.GeorgievaK.Georgieva
Šegrt
31929710
Rolat sa pečenim jabukama
Fotografije: K.Georgieva
1 / 5
12/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Aroma koja će vas uhvatiti za nos i bukvalno odvući u kuhinju"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • ulje - 80 ml, ili otopljeni maslac
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 150 ml
  • šećer - 100 g
  • pomorandža - rendana kora od 1/2
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • sveži kvasac - 1/2 kocke od 42 g
  • za nadev
  • jabuke - 5 - 6 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kora limuna - rendana, od 1 limuna, po želji
  • suvo grožđe - 3 kašike ili drugo sušeno voće
  • orašasti plodovi - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac stavite u blago zagrejano mleko, a zatim dodajte šećer i jaja i promešajte. Dodajte koru pomorandže i vanilin šećer. Na kraju sipajte maslac ili ulje. Dodajte brašno i zamesite meko i elastično testo. Ostavite ga da naraste.

Jabuke isecite na pola, samo ih očistite od semenki, nemojte da ih ljuštite. Stavite ih u tepsiju sa alimunijumskom folijom, posipajte preko šećer i pecite dok ne omekšaju i dok se šećer ne karamelizuje. Ostavite da se ohlade.

Testo razvijte u pravougaonu koru, pa sa obe strane secite trake, a u sredinu kore stavite jabuke, a ispod jabuka - orašaste plodove i sušeno voće, a po želji i rendandu koru limuna.

Trake ukrstite preko nadeva i napravite rolat.

Prebacite u tepsiju sa papirom za pečenje, premažite jajetom i ostavite da ponovo naraste nekih 15-20 minuta. Nakon toga pecite na 180 stepeni sa ventilatorom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: